All Junior Engineer Association

Lets discuss Everything here

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» skang smua dah meninggalkan MISC dah
Tue Nov 20 2012, 15:08 by afarhan

» http:// and https://
Wed Nov 19 2008, 10:51 by Hang Hebat

» Warning...Tsunami
Wed Nov 19 2008, 08:49 by Hang Hebat

» Focus on Problems vs. Focus on Solution
Tue Nov 18 2008, 16:07 by Hang Hebat

» Beauty of Mathematics.
Tue Nov 18 2008, 13:59 by Hang Hebat

» AGE OF A WOMAN (Just for a laugh.....)
Tue Nov 18 2008, 12:29 by Hang Hebat

» Speed Trap Spot
Tue Sep 30 2008, 00:00 by Rafael Diago

» Open the windows after you enter your car
Tue Sep 23 2008, 10:16 by Hang Hebat

» Marriage life before & after!!!
Fri Sep 12 2008, 17:47 by Rafael Diago

Affiliates
free forum
 


RSS feeds



You are not connected. Please login or register

Jom Kawan2 kita maen saham plak....wat tambah duit..BINCANG DI SINI

Go down  Message [Page 1 of 1]

zameer

avatar
Moderator
Moderator
Jom saper2 nak maen saham...kita leh bincang kat sini....

View user profile http://profiles.friendster.com/wanzameer

ben_G

avatar
Moderator
Moderator
Saham company semalam turun.. sebab bagi dividen..
Thanks 4 d info --> zameer cheers

View user profile

Rafael Diago

avatar
Moderator
Moderator
ooo.....zameer pls post basic info bout saham and the fundamentals of this risk but high return game........ Cool Cool

View user profile http://www.misc.com.my

zameer

avatar
Moderator
Moderator
Rafael Diago wrote:ooo.....zameer pls post basic info bout saham and the fundamentals of this risk but high return game........ Cool Cool

Macam nie la.....

kita kena ada soalan dulu.....so baru kita boleh cari jawapannya....so kalau kawan2 ada soalan silalah tanya...boleh kita berkongsi bersama-sama....hehehehe

ANTARA SOALANNYA..........

1) macammana nak start main saham ..?

2) beli saham kat maner....? BSKL...? Kaunter berapa...? naik tingkat berapa.?

3) bila masa nak jual saham ..? time harga tinggi ker @ rendah...?

4) kat siapa kita nak beli saham ..? nak kena jumpa siapa...?

5) kena isi borang ker nak beli saham ...?

6) kena guna slip gaji ker... ?

7) nak kena ader guarantor ker ..?

nak kena ada hard & soft copy salinan total semua aset kita di seluruh dunia ker... ?

9) tahap umur yg berapa sesuai nak beli saham ... ?

10) berapa modal paling koman nak beli saham ..? kalau setakat RM 10 bolehker...?

11) kalau dah ader umah 2 , kereta 2 dan umah sewa 4 boleh ker main saham..?

12) kalau kita beli saham 1,000 lot , pastu kita labur kan dlm saham , berapa koman2 boleh dpt untung ...?
dan berapa lama memakan masa...?

13) duit untung kita main saham tak kena Income Tax ker...?

14) pastu duit untung main saham , nak kena bayar zakat pendapatan ker..?



So..?

harapan aku, para forumnis yg arif dan mahir dlm hal2 berkaitan saham nie , silalah bantu aku dan juga rakan2 yg lain dlm urusan jual beli saham nie.....





--------------------
Belajarlah utk menyintai , insan yg menyintai dirimu "

View user profile http://profiles.friendster.com/wanzameer

zameer

avatar
Moderator
Moderator
Nak jawab semua soklan2 nie kenalah bg kat beberapa bhgn.........

Bahagian 1: Apa yang perlu dilakukan untuk mula berniaga saham

1) macammana nak start main saham ..?
9) tahap umur yg berapa sesuai nak beli saham ... ?


Bahagian 2: Apa procedur beli & jual saham

2) beli saham kat maner....? BSKL...? Kaunter berapa...? naik tingkat berapa.?
4) kat siapa kita nak beli saham ..? nak kena jumpa siapa...?
5) kena isi borang ker nak beli saham ...?
6) kena guna slip gaji ker... ?
7) nak kena ader guarantor ker ..?
nak kena ada hard & soft copy salinan total semua aset kita di seluruh dunia ker... ?
10) berapa modal paling koman nak beli saham ..? kalau setakat RM 10 bolehker...?
13) duit untung kita main saham tak kena Income Tax ker...?


Bahagian 3: Teknik asas berniaga saham

3) bila masa nak jual saham ..? time harga tinggi ker @ rendah...?
12) kalau kita beli saham 1,000 lot , pastu kita labur kan dlm saham , berapa koman2 boleh dpt untung ...?
dan berapa lama memakan masa...?


Bahagian 4: Lain-lain hal yang berkaitan

11) kalau dah ader umah 2 , kereta 2 dan umah sewa 4 boleh ker main saham..?
14) pastu duit untung main saham , nak kena bayar zakat pendapatan ker..?

View user profile http://profiles.friendster.com/wanzameer

Rafael Diago

avatar
Moderator
Moderator
kind a like going to have test....for Stock Exchange

View user profile http://www.misc.com.my

zameer

avatar
Moderator
Moderator
nnt i letak itu info maen saham kat sini....tapi saper mau maen kena contact dulu la...mau komisen skit... Basketball Basketball Basketball Basketball Basketball Basketball Basketball

View user profile http://profiles.friendster.com/wanzameer

Rafael Diago

avatar
Moderator
Moderator
huh...komisen???? aaaarrrgghhhhh!!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

unless...money change to service....!!!! tongue tongue tongue

View user profile http://www.misc.com.my

Twenty-One


Moderator
Moderator
power wan, kat sini takle sticky ke guide2 yg best.
so post tu semua org bole baca

View user profile

zameer

avatar
Moderator
Moderator
nnt la...skrg i busy la...hehehehe....kalau nak cepat dtg bilik i ajer lah.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

View user profile http://profiles.friendster.com/wanzameer

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum